VESTI

Demokratski front: Nismo zadovoljni radom Vlade, ali nećemo je rušiti

Demokratski front (DF) i Pokret za promene nisu zadovoljni dosadašnjim radom Vlade Crne Gore, ali je neće rušuti, već će zajednički pokušati da prevaziđu krizu, poručila je poslanica DF-a Branka Bošnjak.

Bošnjak je, nakon sastanka predstavnika partija parlamentrane većine sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, rekla da nisu znali šta je tema sastanka pre nego što su došli, a da je Krivokapić govorio o krizi vezanoj za ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića i njegovu ostavku.

Ona je, obraćajući se novinarima, rekla da je Krivokapuć kasnije dobio poziv da mora da ide zbog blokade puteva, a da je dogovoreno da se sastanak odloži za nedelju, prenosi RTCG.

Odgovarajući na pitanje koliko je uzdrmana pozicija Krivokapića, Bošnjak je rekla da DF i Pokret za promene (PzP) nisu zadovoljni radom Vlade, “jer do sada nisu pokazali ni jačinu, ni da poznaju državni sistem”.

“Dosta je bilo propusta. Ali nećemo rušiti Vladu, daćemo šansu i gledaćemo da zajedno izađemo iz svega ovoga”, poručila je Bošnjak.

Upitana da li vidi izlazak iz krize, Bošnjak je kazala da veruje da će se naći zajedničko rešenje.

Vuković osudio pevanje Tompsonovih pesama tokom protesta

Gradonačelnik Podgorice i potpredsednik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Vuković osudio je to što su se pevale pesme “dokazanog ljubitelja ustaškog pokreta”, hrvatskog muzičara Marka Perkovića Tompsona tokom današnjeg protesta kod zgrade Vlade Crne Gore.

“Koliko se divim patriotizmu ponosnih ljudi iz cele Crne Gore, koji su danas ustali da odbrane svoju državu, toliko osuđujem one koji su pred Vladom pevali pesme dokazanog ljubitelja zločinačkog ustaškog pokreta, M.P. Tompsona. Naše su zastave slobode i antifašizma”, Poručio je Vuković na Tviteru.

Više stotina gradana okupilo se danas ispred zgrade Vlade u Podgorici kako bi iskazali protest povodom najave izmena Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmene Zakona o registru prebivališta i boravišta.

Na jednom od objavljenih snimaka sa protesta čuje se kako deo građana peva pesmu “Bojna Čavoglave”, koju Perković na koncertima započinje ustaškim pozdravom “Za dom spremni”.

Protest je organizovan na poziv Patriotsko-komitskog saveza, bliskog DPS-u Mila Đukanovića.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: rtv.rs

Povezani članci

Back to top button