VESTI

Dačić o planu za rušenje Vučića: Ne računajte na mene

Predsednik Skupštine Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da bi opoziciji koja učestvuje u međustranačkom dijalogu uz posredovanje stranaca jedino po volji bio sporazum u kojem stoji da “Vučić predaje vlast Đilasu”.

“To neće biti nikada. Nemoj neko da računa na mene u nečasnim igrama rušenja Vučića ili sa nekim nadama da će on podneti ostavku”, rekao je Dačić Tanjugu povodom izjave Mlađana Đorđevića u vezi sa “planom rušenja Vučića” u kojem Vučić podnosi ostavku, a Dačić kao vd predsednika formira prelaznu vladu.

Đorđević se, prenosi portal Nova.rs, trenutno nalazi u poseti Rusiji, gde je sa tim planom upoznao sagovornike iz političkih i društvenih institucija koje se bave temom Balkana.

“Jadna je to sila ukoliko je spala na Mlađana Đorđevića. Ja sam razgovarao i sa predsednikom Dume, Sergejem Lavrovim, Sergejem Šojguom i drugima i niko nikada, ne samo da nije spomenuo bilo šta protiv Vučića ili vezano za rušenje Vučića već je naprotiv izražavao zadovoljstvo i ocenjivali naše odnose kao najviše u istoriji”, rekao je Dačić.

On je izjavu Mlađana Đorđevića odbacio nazivajući ih potpunim izmišljotinama.

“A naročito da se u svemu tome može tražiti neki oslonac u meni. Želim svima da poručim da se već duže javno zalažem za to da Vučić bude naš zajednički predsednički kandidat”, rekao je Dačić, a opoziciji poručio da se mane “ćorava posla”.

Očigledno je, ocenjuje Dačić, da je namera da se unosi što više lažnih vesti, dezinoframcija i to je uoči ulitmatuma koji postavljaju u dijalogu.

“Smatraju da je dijalogu takav ili da prihvatimo sve što traže ili neće biti zadovoljni, sad su nezadovoljni i evropskim parlamentom”, rekao je Dačić.

Govoreći o izbornim uslovima I zahtevima opozicije, Dačić je rekao da bi bilo isto kao kada bi fudbalski klub iz Žitorađe odbio da igra sa Zvezdom ili Partizanom žaleći se na fudbalska pravila.

“Dogovora može biti samo ukoliko su predlozi realni, ostvarivi i održivi, za to je potrebna fleskibilnost, vlast je pokazala fleksibilnost i mi ćemo biti konstruktivni, ali ne može Srbija biti poligon za izmišljanje zahteva kojih nigde na svetu nema”, poručio je Dačić.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: rtv.rs

Povezani članci

Back to top button