VESTI

Crna Gora: Smena ministra bez povoljnog raspleta po premijera

Zahtev premijera Zdravka Krivokapića za smenu mnistra pravde Vladimira Leposavića zbog izjave o Srebrenici, za koji vladajuća većina neće glasati, uveo je Crnu Goru u najveću krizu vlasti od prošlogodišnjih avgustovskih izbora, ocena je političara i stručnjaka.

Advokat i bivši ministar pravde Dragan Šoć ocenio je da ne postoji rasplet u vezi sa smenom ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Leposavića, ako do nje uopšte i dođe, koji bi bio povoljan za premijera Krivokapića i njegovu vladu.

Šoć je za Dan rekao da je očigledno da premijer za smenu ministra Leposavića nema podršku one grupacije koja podržava vladu.

“A s druge strane, ako povuče taj predlog to bi podrilo njegov legitimitet kao premijera. Bilo koja varijanta nije dobra i ovo nije nimalo prijatna politička situacija za vladu”, kazao je Šoć.

Pojašnjava da predsednik parlamenta Aleksa Bečić odlučuje kada će tačka za razrešenje biti na dnevnom redu.

Kako je istakao, ukoliko ministar Leposavić bude smenjen, a parlament ne podrži izbor novog kandidata, u tom slučaju upražnjeno mesto pokrivao bi neko od ministara ili premijer.

Krivokapić je dostavio juče Skupštini predlog za razrešenje Leposavića, a u obrazloženju navodi da je da je ministrovo javno delovanje od izbora na funkciju 4. decembra odstupalo od zvaničnih stavova vlade i Sporazuma lidera tri pobedničke koalicije iz septembra prošle godine.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: rtv.rs

Povezani članci

Back to top button