Sekretar Opštinskog sportskog saveza Mihajlo Sujer

Budžet za sport prilagođen novonastalim okolnostima

Polovinom avgusta startuje nova prvenstvena sezona u takozvanim nižim fudbalskim ligama, a u Sportskom savezu opštine Odžaci ističu da su preduzete sve potrebne mere kako bi klubovi spremno dočekali početak takmičenja.

Sekretar Opštinskog sportskog saveza Mihajlo Sujer

Sekretar Opštinskog sportskog saveza Mihajlo Sujer

Za sportske klubove i organizacije u opštini Odžaci budžetska sredstva su pretežni izvor finansiranja. Zbog koronavirusa smanjeni su prihodi u lokalni budžet, pa štednje nije pošteđena ni oblast sporta, a zbog prekinute sezone ovogodišnji budžet za sport je morao biti prilagođen novonastalim okolnostima.

– Sportski savez i klubovi su sporazumno napravili umanjenje budžeta, shodno umanjenim sportskim aktivnosti za vreme vanrednog stanja, time smo pokazali dobru volju i domaćinsko ponašanje prema sredstvima koja su nam poverena. Privremeni organ opštine Odžaci je prihvatio naš umanjeni budžet i sve pripreme koje su do opštine i Sportskog saveza su učinjene kako bi se omogućio nastavak takmičenja i funkcionisanje klubova – kaže Mihajlo Sujer, sekretar Sportskog saveza opštine Odžaci.

Prema njegovim rečima, teško je u sportu proceniti hoće li sve planirane aktivnosti biti i realizovane, pogotovo ove godine kada imamo neizvesnu situaciju zbog koronavirusa.

– Pratimo preporuke nadležnih i sve mere koje su na snazi, planovi i kalendari granskih saveza će tome biti prilagođavani, a u tom smislu i budžet i praćenje od strane opštine i Sportskog saveza biće adekvatno tome – istakao je Sujer.

Kada se radi o fudbalu, lige su za narednu sezonu proširene, što donosi veći broj utakmica za klubove i veće troškove takmičenja.

– Sport se do kraja planirati ne može, ali je sve učinjeno da kao i prethodnih godina, od kako je počelo finansiranje preko javnih konkursa i javnih poziva, nijedan sportski klub ne ostane dužan kako prema savezu, tako i prema sudijama i po osnovu svih ostalih troškova takmičenja – zaključio je sekretar Sportskog saveza opštine Odžaci.

U opštini Odžaci se od 2015. godine sprovodi konkursno finansiranje sporta, u skladu sa kategorizacijom sportova i planovima i programima koje su obavezni da dostavljaju sportski klubovi i organizacije. Uporedo sa povećanjem sredstava koja se iz lokalnog budžeta izdvajaju za sport, insistira se i na većoj transparentnosti u njihovom trošenju, a na ove zahteve Sportski savez, klubovi i organizacije sa teritorije opštine Odžaci uspešno odgovaraju.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: ico.rs

loading...

Možda te interesuje

podela-pribora-predskolcima-bogojevo-inkluzija

U opštini Odžaci se realizuje projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja

U okviru projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” koji realizuje Predškolska ustanova “Poletarac” iz Odžaka …