VESTI

Boing preporučio suspendovanje aviona 777, utvrđen "zamora metala“

Američki proizvođač aviona “Boing“ saopštio je da su istragom utvrđeni tragovi “zamora metala“ na njihovom avionu “777“ kome je otkazao jedan od motora ubrzo nakon poletanja u Denveru i preporučio privremeno prizemljenje svih letelica tog tipa, prenosi BBC.

BBC navodi da su istražitelji utvrdili da je jedna od lopatica ventilatora koja je otkazala u motoru na avionu tipa “boing 777” ubrzo nakon poletanja pokazivala znake zamora metala, a američki Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja (NTSB) saopštio je da će sečivo biti podvrgnuto daljim pregledima.

“Boing“ je saopštio da 128 aviona tog tipa treba suspendovati dok se ne izvrše sve potrebne inspekcije, a da je trenutno 69 aviona sa motorima “prat vitni 4000” u upotrebi, a da ih je 59 prizemljeno u hangarima, prenosi BBC.

Američka federalna administracija za vazdušni saobraćaj (FFA) izdala je upozorenje za avione tipa “boing 777” nakon otkazivanja jednog motora na letu kompanije “Junajted“ iznad Denvera u Koloradu koji je uspeo da sleti na aerodrom i naredila hitnu inspekciju takvih letelica.

Avion je prevozio 231 putnika za Honolulu kada je pretrpeo kvar na desnom motoru.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: rtv.rs

Povezani članci

Back to top button