VESTI

Besplatni preventivni zdravstveni pregledi u Zrenjaninu

Crveni krst iz Zrenjanina povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja organizovao je besplatne preventivne zdravstvene preglede.

Olgica Todorov iz Zrenjanina kaže da u prethodnom periodu zbog epidemiološke situacije nije redovno uspela da ide na zdravstvene kontrole te je iskoristila priliku da povodom Svetskog dana zdravlja u Crvenom krstu izmeri pritisak i nivo šećera u krvi.

“Znači mnogo više nego kad bi zakazivali pa treba da čekam, pa da li promašim možda termin ili nešto, ovako kad je onda je drugačije, i više se čini mi se ljudi odazove na ovakav način”, kazala je Olgica.

Polivalentna patronažna služba Doma zdravlja u Zrenjaninu na dva punkta je obavljala preventine preglede u sklopu akcije Crvenog krsta.

“To je jako značajno posebno u toku ove epidemije. Naši sugrađani nemaju baš često priliku da provere svoje zdravlje, izmere pritisak i šećer u krvi tako da je vrlo značajna akcija”, izjavila je Slađana Stanić glavna sestra Polivalentna Patronažna Služba DZ Zrenjanin.

Povodom Svetskog dana zdravlja Crveni krst u Zrenjaninu realizuje više projekata.

„Ove godine obeležavanje svetskog dana zdravlja usmereno je na izgradnju pravednijeg i zdravijeg života, usmereno je na zdravstvenu ravnopravnost. Posebno sada, u jeku epidemije korona virusa, od posebnog je značaja da se podigne svest stanovništva o tome koliko je važno da se neguju zdravi stilovi života i kolika je važnost preventivnih pregleda”, saopštila je Jelena Domjeskov stručni saradnik, Crveni krst Zrenjanin.

U susret Svetskom danu zdravlja Crveni krst je organizovao i kviz pod nazivom “Šta znaš o zdravlju” za učenike osnovnih i srednjih škola u Zrenjaninu.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: rtv.rs

Povezani članci

Back to top button