Beogradska košarkaška klinika jača i od koronavirusa

Devetnaesto izdanje Beogradske košarkaške klinike, jednog od najprestižnijih i najkvalitetnijih trenerskih seminara u svetu, koje od 2001. godine sa velikim uspehom organizuje Udruženje košarkaških trenera Srbije (UKTS), ove godine imalo je samo izmenjenu formu, ali podjednako veliki značaj kada je edukacija struke u pitanju.

Ni pandemija virusa korona nije bila jača od renomiranog seminara za košarkaške trenere.

“Nismo smeli i hteli da dozvolimo da izgubimo kontinuitet u radu i prekinemo tradiciju Klinike koja ima veliki ugled u svetu. Pronašli smo rešenje, obezbedili smo najbolje moguće domaće predavače i odlučili da snimimo predavanja koja ćemo tokom licenciranja za narednu sezonu, koja po regionima kreću od sledećeg vikenda, podeliti svim našim članovima”, rekao je Strahinja Vasiljević, generalni sekretar UKTS.

“Obezbedili smo pet vrhunskih predavača Sašu Obradovića, Dejana Milojevića, Vladimira Jovanovića, Aleksandra Glišića i Marka Ćosića, kojima dugujemo veliku zahvalnost, i na ovaj način sa Klinikom spojili i seminar za trenere mladih kategorija Trenerski dani “Borivoje Cenić”, dodao je Vasiljević.

Trener Crvene zvezde Saša Obradović pripremio je predavanje na temu “Trening KK Crvena zvezda u pripremnom periodu”, dok je nekadašnji strateg Mege Dejan Milojević obradio temu “Obuka visokih igrača za igru pik-en-rol”.

Novi šef struke Mega Sokerbeta Vladimir Jovanović govorio je o “Tehničko-taktičkom razvoju igrača”, dok je stručnjak u radu sa mlađim kategorijama Aleksandar Glišić imao predavanje na temu “Usavršavanje osnova grupne taktike napada u radu sa mlađim kategorijama”.

Bivši kondicioni trener košarkaške reprezentacije Srbije i profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Marko Ćosić objasnio je “Metodiku kompleksnog zagrevanja u treningu košarkaša”.

Udruženje košarkaških trenera Srbije nije zapostavilo ni izdavaštvo i za sve članove je spremilo veliki poklon, a reč je o knjizi pod nazivom “Vežbe elemenata tehnike u košarci” koja je prevashodno namenjena trenerima mlađih kategorija.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: rtv.rs

loading...

Možda te interesuje

Lukašenko stupio na dužnost, protesti u Minsku, upotrebljeni vodeni topovi, 10 uhapšenih

Dosadašnji beloruski lider Aleksandar Lukašenko danas je zvanično počeo novi mandat predsednika Belorusije. Na ceremoniji …