VESTI

AKTUELNO: U Srbiji 6.192 novozaražena, 42 osobe preminule

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 6.192 novozaražena korona virusom, od ukupno 19.407 testiranih, a preminule su 42 osobe.

Na respiratorima se trenutno nalazi 212 obolelih, od 5.663 hospitalizovane osobe, navodi se na zvaničnom sajtu covid19.rs Ministarstva zdravlja.

Od početka pandemije na korona virus ukupno je testirano 5.539.038 osoba, a registrovano 905.677 obolelih.

Do sada je od posledica kovida-19 preminulo ukupno 8.008 obolelih, a procenat smrtnosti iznosi 0,88 odsto.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je država na vreme obezbedila veliki broj vakcina koje stoje u magacinima, a da apeli koje je uputila da se građani vakcinišu nisu urodili plodom, kao ni podsticajne mere.

“Nije se zakasnilo sa merama nego sa vakcinacijom”, rekao je Đerlek uz konstataciju da delta soj napada nevakcinisane mlade ljude i da oni moraju da shvate da biraju između smrti i vakcine.

U kovid bolnici u Batajnici u poslednjih pet danabitku sa koronavirusom izgubilo je petoro mladih nevakcinisanih, od kojih je najstariji imao 26 godina, a nisu imali pridružene bolesti, izjavila je direktorka te zdravstvene ustanove Tatjana Adžić Vukičević.

8.30 – Medicinski fakultet u Beogradu uveo kovid propusnice

Medicinski fakultet u Beogradu doneo je odluku da u novoj školskoj godini uvede posebne uslove za prisustvovanje nastavi i drugim aktivnostima na fakultetu, koji podrazumevaju tzv. kovid propusnice.

8.00 – Deca ozbiljni prenosioci bolesti, imamo i dva slična virusa

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da se broj zaražene dece menja iz sata u sat, da ima dosta pozitivne školske dece i da su po ovom što se sada vidi oni ozbiljni prenosioci bolest.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: rtv.rs

Povezani članci

Back to top button