VESTI

AKTUELNO: Povećanje broja zaraženih, odluka o policijskom času narednih dana

Od početka epidemije u Srbiji je registrovano 462.728 slučajeva koronavirusa, a od posledica kovida-19 preminulo je 4.459 osoba. Na bolničkom lečenju je 3.977 pacijenata, od kojih je 164 na respiratoru, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

Prema poslednjim podacima, koronavirus je potvrđen kod još 3.469 građana Srbije, a testirano je 13.286 uzoraka. Od posledica zaraze preminulo je još 16 osoba.

Na bolničkom lečenju je 3.977 pacijenata, od kojih je 164 na respiratoru.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije juče je zasedao Krizni štab tokom kojeg je medicinski deo Kriznog štaba zatražio da se uvede potpuno zaključavanje, bar na sedam do 10 dana.

“Beleži se povećanje broja zaraženih i ono što je medicinski deo štaba predložio danas je da se maksimalno spreči mogućnost svih kontakata, isključivo kroz vanredno stanje, to jest policijski čas. Oni se decidno izjašnjavaju da bi to bilo najceolishodnije, ali u ovom trenutku ne žele da ulaze u problem kakve će posledice izazvati lokdaun”, saopštio je pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković.

Istakao je da je ostalo da se članovi Štaba sastanu u “sledećih dan, dva” ponovo, da se do tada obave različite konsultacije i da se zatim donese odluka adekvatna i najbolja za sve.

09.16Kon: Vanredno stanje nema alternativu, inače ćemo pući

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je medicinski deo Kriznog štaba predložio vanredno stanje i zatvaranje svih objekata, osim apoteka, prehrambenih radnji i pumpnih stanica.

Kon je za RTS rekao da vanredno stanje nema alternativu inače će zdravstveni sistem da pukne.

08.59 – Sazdanović: U Šumadiji i Kragujevcu raste broj zaraženih korona virusom

U Šumadiji i Kragujevcu od 20. februara raste broj zaraženih korona virusom, a direktor KC Kragujevac Predrag Sazdanović izjavio je “da su brojevi savršeno jasni ako svakog dana bude pozitivno 25 odsto testiranih”.

07.06Srbija prednjači u svetu i Evropi, dato 1.470.406 doza vakcine

U Srbiji su, prema poslednjim podacima vlade, do sada date 1.470.406 doze vakcine protiv koronavirusa, a 524.231 osoba je dobila i drugu dozu vakcine.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: rtv.rs

Povezani članci

Možda Vas interesuje
Close
Back to top button